Nieuws
2013 - Joseph
  • Inloggen

Nieuws

Regelmatig verschijnt ons infobulletin. Alle ouders ontvangen ons bulletin via Schoudercom. Indien u geen kinderen op onze school heeft en ons bulletin ook via de mail wilt ontvangen, kunt u zich op de volgende pagina (bulletin) daarvoor opgeven.  

 

 

Infobulletin 14 november 2018  nr. 3
Training weerbaarheid

Donderdag 15 november start groep 7a met een training weerbaarheid en (on)gezonde gewoontes.
De training ondersteunt kinderen die minder weerbaar zijn en bereidt alle kinderen voor op de uitdagingen en verleidingen die een grote rol gaan spelen in de puberteit. De ervaring leert dat alle kinderen van de training profiteren. Vooral omdat een kind ook ervaart hoe andere kinderen zichzelf voelen
De training wordt in samenwerking georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin en GGD Hollands Midden. De training is (deels) financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Lisse. 

 

Bezoek tweede kamer

Groep 8B heeft meegedaan aan de prijsvraag voor het Kindervragenuur. De vraag is uitgekozen om op dinsdag 20 november te stellen in de Tweede Kamer aan Minister Slob. Ze krijgen ook een rondleiding, een training debatteren en een lunch. Het Kindervragenuur is vanaf 12.30 uur live te volgen op de Website van de Tweede Kamer.

  

Icarus project

Zeventien leerlingen van de groepen 8 gaan de komende periode een aantal keer op woensdagochtend naar het Fioretti College om deel te nemen aan het Icarus project. Tijdens dit project krijgen ze uitdagende opdrachten aangeboden passend bij het niveau van het voorlopig schooladvies.
 

Nieuwbouw

De nieuwbouw vordert gestaag. De datum voor de definitieve oplevering komt in zicht, maar staat helaas nog niet vast. Dit is de reden dat we u helaas nog steeds niet kunnen informeren over de data van de verhuizing. We hopen zeer binnenkort de definitieve data door te geven.
Vrijdag 16 november zal Jeanet van der Laan, wethouder van onderwijs, een bezoek brengen aan ons nieuwe gebouw.
Bent u ook benieuwd naar ons mooie nieuwe schoolgebouw? Neem dan even en kijkje op de website van Blik op Lisse!

Bekendmaking naam en logo

Vrijdag 16 november om 11.30 uur wordt de naam bekend gemaakt van ons IKC.
We verzamelen om 11.30 uur op het bouwterrein waar in het bijzijn van alle leerlingen het gevelbord wordt onthuld.
Vindt u het leuk om hierbij aanwezig te zijn dan bent u natuurlijk van harte welkom.

Voortgangsgesprekken

Woensdag 14 november ontvangen de ouders van de groepen 3 t/m 7 een uitnodiging om zich aan te melden voor de voortgangsgesprekken.

 

 

TopOndernemers

In de groepen 3 t/m 8 wordt gewerkt met de methode Topondernemers.
Topondernemers is een methode waarin de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, natuuronderwijs en techniek geïntegreerd zijn in één methode.
Wat je zelf ontdekt, onthoud je het best! Dat is het principe achter TopOndernemers. De methode laat leerlingen op vele verschillende, nieuwe en verfrissende manieren werken aan geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek.
TopOndernemers is gebaseerd op de theorie van de Meervoudige Intelligentie: leerlingen ontdekken de wereld via thematisch onderwijs. TopOndernemers stimuleert het ondernemende gedrag van kinderen. De leerkracht treedt hierbij coachend op. De onderwerpen worden afgerond met een muurkrant, werkstuk, Powerpoint of presentatie en een toets.
Omdat het werken met Topondernemers nieuw is voor de meeste leerkrachten laten we ons dit jaar coachen door een specialist van Onderwijsadvies “School in Balans.’
Het doel van de coaching is het bewerkstelligen van een eenduidige aanpak door de school heen, de coachende houding van de leerkrachten vergroten, eigenaarschap van de leerlingen bevorderen en een doorgaande lijn creëren van de 21 eeuwse vaardigheden.
  

Aanmeldingen

Wilt u, als u uw jongere kinderen nog niet hebt aangemeld, dit zo spoedig mogelijk doen. In het kader van de schoolorganisatie is het voor ons belangrijk om te weten welke kinderen wij nog kunnen verwachten.
Op onze website is een link naar het inschrijfformulier maar natuurlijk kunt u ook een formulier vragen bij de leerkrachten.