Info Groep 6a
2013 - Joseph
  • Inloggen

Info Groep 6a

 

Schooljaar 2018 -2019

WELKOM OP DE SITE VAN GROEP 6A!

 

LEERLINGEN: 26 leerlingen (14 meisjes en 12 jongens)

LEERKRACHT
Ria van der Geest          

 

MAILEN: via Schoudercom

KLASSENOUDERS: Monique (moeder van Raven)

                            Hanneke (moeder van Max)

 

LUIZENMOEDERS: Mariska (moeder van Bram)

                           Saskia (moeder van Florine)
 

MEDEDELINGEN

* Op woensdag is het Gruitdag: het zou fijn zijn als u uw kind die dag groente of fruit als tussendoortje meegeeft.

* We werken bij het rekenen en de spelling met Snappet.

* De woordenlijst van Spelling in Beeld via de methode gebruikt een andere indeling dan de woordenlijst van Snappet. Voor het oefenen van de juiste woorden volgens Snappet. Klik op:

woordenlijst blok 1. 

woordenlijst blok 2

woordenlijst blok 3

woordenlijst blok 4

woordenlijst blok 5

woordenlijst blok 6

woordenlijst blok 7

woordenlijst blok 8

 

UITSTAPJES/FEESTELIJKHEDEN

* Dinsdag 18 december: kerststukjes maken. De leerlingen nemen zelf de spullen hiervoor mee.

* Donderdag 20 december: 's Middags vanaf 12.15 uur vrij. Vanaf 17.00 uur eten voor het kerstbuffet in het lokaal brengen. Kerstviering in de Agathakerk 17.30 uur, daarna kerstbuffet in de groep tot 19.30 uur.

* Vrijdag 11 januari: Verjaardag juf Ria. Kinderen die het leuk vinden mogen een optreden verzorgen. Invullen op de lijst naast het lokaal.

* Dinsdag 22 januari: In het kader van cultuureducatie: "De tafelrap". De les hiervoor wordt 's morgens vanaf 11.00 uur in de gymzaal gegeven. Leerlingen leren m.b.v. beweging en een rap een tafel beter te onthouden.

* Donderdag 4 april: "Wees een wees". Museum in Leiden.

Hoe leefden deze kinderen? Welke kleding droegen zij? Wat aten en dronken zij? Wie zorgden voor hen? Gingen zij naar school? Hoe sliepen zij? Werkten zij ook? Mochten ze wel spelen? Hoe zat het met straffen en belonen? Deze thema’s en nog meer komen aan bod bij een rondleiding bij de tentoonstelling van het Utopa-weeshuis.

* Dinsdag 9 juli: Slootjesles bij "De Groene Bol".

 

HUISWERK: * Boekbespreking (zie gemailde rooster).

                

 

GYMLES
Maandag:     9.15 - 10.00 uur  

Donderdag:  9.15 - 10.00 uur 

De gymles wordt gegeven door juf Lisanne de Ridder in de gymzaal aan de Heereweg.

Gymkleding: korte broek, T-shirt met korte mouwen of turnpakje, sportschoenen voor binnen (geen zwarte zolen)
* Meisjes met lang haar moeten dit tijdens de gymles in een staart dragen.

* Alle kinderen douchen na de gymles. Indien dit om e.o.a. reden niet kan, graag een briefje inleveren bij de leerkracht of even mailen.

KLASSENDIENST
Op maandag staat op het bord vermeld welke 2 kinderen uit groep 6 er klassendienst hebben. Uw kind is die week iets later (hooguit 5 minuten) uit school.

VRIJ LEZEN
Alle kinderen van groep 3 t/m 8 beginnen de ochtend met 20 minuten lezen in hun vrijleesboek. Dit is een afspraak die wij met de hele school hebben gemaakt n.a.v. ons leesbeleid. In groep 4 mogen de kinderen nog door hun ouders in het lokaal gebracht worden. Wij willen u vragen om het afscheid nemen kort te houden en het lokaal daarna te verlaten, zodat de kinderen hun leestijd effectief kunnen gebruiken. Alvast bedankt voor uw medewerking.

PUNTENSLIJPER
In groep 6 hebben alle leerlingen hun eigen puntenslijper. Het moet een puntenslijper zijn met opvangbakjevoor het slijpsel, zodat uw zoon of dochter zonder problemen op zijn of haar eigen plaats kan slijpen. Wilt u zo vriendelijk zijn deze voor uw kind aan te schaffen?
De kinderen krijgen (kleur)potloden, stiften, gum en pen van de school. Wij raden aan geen extra exemplaren hiervan mee naar school te nemen.

SCHOOLMELK
Voor informatie over schoolmelk en het aanmelden, wijzigen of afmelden van uw zoon of dochter voor een van de producten moet u naar de site www.campinaopschool.nl gaan. De kinderen krijgen het aan het begin van de lunch.

TUSSENDOORTJE
Wilt u zo vriendelijk zijn op het eten en drinken van uw zoon of dochter, dat zij meenemen voor de pauze, met een elastiekje bij elkaar te binden en te voorzien van naam? Dit om misverstanden te voorkomen.

HUISWERK 
In groep 6 houden alle kinderen een boekbespreking. Er wordt regelmatig ook maakwerk of leerwerk opgegeven. De ouders krijgen via de mail te horen wat het huiswerk is.

 

OEFENEN MET VLOT WOORDEN LEZEN
Thuis flitswoorden oefenen.
Wilt u thuis met uw kind oefenen in het vlot lezen van woorden? Dat kan op deze website. Kijkt u wel even mee, in het geval uw kind een woord niet weet. Dan zegt u het voor. Daarna oefent hij/zij de flitswoorden nog een keer totdat ze alle tien goed zijn. Succes!

OEFENEN MET TAFELS

Raadpleeg deze website.
OEFENEN MET KLOKKIJKEN
Kijk op deze website.

OEFENEN MET BREUKEN

Dat kan op deze website.

OEFENEN MET SPELLING

Op deze website kunt u de woordpakketten per week van Spelling in Beeld vinden. En op deze website kunt u de uitlegkaarten per groep en per blok vinden. Snappet gebruikt een andere volgorde in de woordenlijst. Om gericht te oefenen, kunt u beter de site die bij mededelingen staat (woordenlijst blok ..) aanklikken.

OEFENEN MET TOPOGRAFIE

Op de volgende website.

Of op deze website.

NOG MEER OEFENEN (rekenen en spelling)

Zie volgende website.

En ook deze website (oefenen cito, ook begrijpend lezen).

WEBSITE
Voor het laatst bijgewerkt op donderdag 20 december.